Juka Virtasen sydän sykkii KuPS:lle (Banzain kunniajäsen kakkosen tapaaminen 17.6.2001)

 

Banzai-hengen ja kannustuksen takana on vuonna 1973 tehty kannattajalaulu, jonka on säveltänyt Antti Hyvärinen ja sanoittanut ikuinen jalkapallomies Jukka Virtanen.

Banzai-sanaa ja sen yhteyttä savolaiseen jalkapalloon on arvuuteltu ahkerasti. Kappaleen sanoittaja Jukka Virtanen kertoo saaneensa idean hyvältä ystävältään ikikupsilaiselta Markku Hyväriseltä, joka toimi tuolloin joukkueen johtajana.

Hyvärisen korviin Banzai oli puolestaan tarttunut monen muun savolaisen tavoin paikalisista ravintoloista. Kuopiolaisen kirjailija Pekka Kejosen rutiineihin kuului tuolloin tervehtiä ravintolayleisöä sisään tullessaan kuuluvalla Banzai-huudolla.

KuPS on aina pelannut keltaisissa ja mikä sopisikaan paremmin kuvaamaan keltaista vaaraa kuin japanilaisten samuraiden taisteluhuuto Banzai - Eläköön Keisari?

KuPS:n uuden tulemisen myötä fanit ovat nostaneet  banzai-hengen uudelleen kunniaan. Banzai fan clubissa on toista sataa jäsentä ympäi maata. Banzai-fanit ovat kutsuneet myös kaksi erityisen innokasta KuPS:n ystävää kunniajäseniksi.

Ensimmäinen kunniajäsen on Kuopiosta poikasena ikuisen rakkauden jalkapalloon imenyt pääministeri Paavo Lipponen. Jäsen numero kaksi on Banzai-laulun sanoittaja Jukka Virtanen, jolle fanit pääsivät luovuttamaan jäsenkortin, Banzai-levyn sekä pelipaidan Kuopiossa käytyjen veteraanifudareiden SM-kisojen yhteydessä.

Virtanen pelasi itse kuopiolaisissa Kultakoivissa, joka sijoittui kisoissa neljänneksi. Pelit menivät muuten hyvin, mutta Jukkaa jäi hieman harmittamaan yksi niukasti maalin ohi mennyt pusku kahden puolustajan välistä. Selvä maalin paikka, sanoi Virtanen harmissaan.

Jukka Virtanen kiitteli banzailaisia saamistaan lahjoista ja kertoi olleensa koko ikänsä kahden joukkueen mies. Jämsänkoskelaisena sydän sykkii Hakalle ja toisen sijan viekin sitten KuPS.

Nuorena miehenä tuli pelattua paljon kupsilaisia vastaan. Oman pelaajauran hienoimpia hetkiä oli, kun sain pelata Suomen ensimmäistä ammattilaista Aulis Rytköstä vastaan, muisteli Virtanen.

Pelipaidalle on kulemma runsaasti käyttöä. Zoomin treeneissä pelataan  keltaisilla ja mustilla. Jukka pelaa aina keltaisilla, koska  keltaiset pelaavat luovempaa jalkapalloa. Ei tule Banzai-fan clubissa tästäkään asiasta riitaa.


Jukalle luovutettiin kunniajäsenen jäsenkortin lisäksi Banzai-levy...


...ja Fanipaita jota Jukka lupasi pitää sekä omissa (Zoomin) harjoituksissa että KuPSin peleissä.


Tässä tapaamisessa paikalla ollut edustava ryhmä Banzailaisia sekä seuran edustaja.